Според проучванията само в САЩ всяка година умират приблизително 610 000

...
Според проучванията само в САЩ всяка година умират приблизително 610 000
Коментари Харесай

8 предупредителни знака за проблеми със сърцето

Според изследванията единствено в Съединени американски щати всяка година умират почти 610 000 души в резултат на сърдечни проблеми. И мъжете, и дамите са еднообразно застрашени. Повечето от сърдечните положения са свързани с метода на живот. Съществуват няколко предупредителни знака, които приказват за проблеми със сърцето. Добре е да им обърнете внимание и да се консултирате с доктор.

1. Болка в рамото

Много мъже се оплакват от болежка в лявата ръка към раменната област, до момента в който дамите оповестяват за такава болежка в една от двете или и в двете ръце. Някои дами споделят, че са изпитали необикновена болежка в лакътната област, преди да получи инфаркт. Това се получава, тъй като болката от сърцето се популяризира по гръбначния мозък, който предава информация на голям брой нервни окончания във вашето тяло, което пък от своя страна основава заблуда за болежка на разнообразни места.

2. Продължителна, упорита кашлица

Кашлицата може да бъде породена от най-различни неща, само че може да бъде знак за кардиоваскуларно заболяване. Ако към кашлицата се добави и отхрачване с кървава субстанция, обърнете се към доктор.

3. Необичайно висока нервност

Според няколко изследвания хората, които страдат от непонятен яд от ранна възраст са по-предразположени към сърдечни болести. Гневът може да бъде провокиран или от прекомерно стресиращ метод на живот, или от разнообразни нарушавания като паническо разстройство, уплахи и други измежду резултатите, които стресът оказва върху сърцето ви, са тахикардия, нараснало кръвно налягане, „ прескачане ”, учестен сърдечен темп.

4. Подути крайници, глезени, стъпала

Когато сърцето не работи вярно, течността от кръвоносните съдове се оттича към други места – най-често долните крака поради гравитацията, и те стартират да се подуват. Този развой е прочут като периферен едем.

5. Липса на вкус и гадене

Редица пациенти, които страдат от сърдечни болести, нямат вкус и постоянно се усещат замаяни. Започва да им се гади даже в случай че са хапнали единствено няколко хапки. Причината е, че се събира течност към белите дробове и червата реагират. Процесът нормално е съпроводен и със стомашни болки. Ако изпитите всичко това едновременно, неотложно посетете лекаря си.

6. Обрив или необикновени петна

Различни изследвания сочат, че екземата и херпес зостер са знаци за сърдечни проблеми. Оказва се, че за хората, които имат екземи, съществува близо 50% по-висок риск да страдат и от високо кръвно налягане и висок холестерол. А за тези, които имат херпес зостер, рискът да получат сърдечен удар нараства до 60%.

7. Загуба на схващане

Загубата на схващане е постоянно срещана при пациенти със сърдечни проблеми. Ако сърцето не изпомпва вярно кръвта, това се дължи на обстоятелството, че кръвният поток е блокиран от запушена артерия или притеснение на клапа. Ако се почувствате замаяни без причина или загубите схващане за малко, обърнете се към експерт.

8. Ако сте прекомерно бледи или кожата ви придобие сивкав цвят

Това не е измежду най-честите признаци, само че въпреки всичко е показателно за намален кръвен поток и надлежно брой на червени кръвни телца. Шоковото положение е главната причина за сходна реакция на организма. Избледняването на кожата може да се прояви както на лицето, по този начин и по всяка друга част от тялото (например е допустимо да ви побелее единият крайник). Ако забележите такова нещо, не изпадайте в суматоха. Възможно е да става дума за анемия или друго. При всички положения е добре да се консултирате с доктор и да си извършите нужните проучвания.

Запомнете, че превантивните ограничения могат да оказват помощ за спасяването на живота.

По материали от Bright Side

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР